UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Mida põnevat võib juhtuda Alfa 2015 sisesõudmisvõistlusel?

/ / Uudised
Selle aasta Alfa sisesõudmise võistlus tõotab tulla põnevam kui kunagi varem. Seda vähemalt meie arvates. Stardiprotokoll on väga pikk, startijate nimekirjas on 481 sisesõudmise armastajat. Kõige rohkem osalejaid on kuni 17 aastaste poiste klassis, kus toimub 5 eelsõitu kokku 76 osalejaga.

Noorte klasse oli alati põnev jälgida, sest tihti ei õnnestu väga võitjat prognoosida. Üllatuda võib igaüks ja see teeb asja huvitavamaks. Kuna osalejaid noorteklassides on väga palju, siis juba eelsõitudes tuleb endast nö maksimumi välja pigistada, et pääseda finaalsõitu.

Tasub jälgida meeste vabaklassi finaali, Klubi Sõudespinning on selles klassis esindatud kahe võistlejaga ja just nende kahe mehe vahel tekib tuline võitlus. EMT sõudesarja II etapp Pärnus näitas, et mehed on võrdsed ja selline heitlus käib nende vahel juba teist aastat järjest.

Indrek Vait ja Kaido Ruul teisel EMT sarja etapil liikusid kogu distantsi vältel nina-ninas. Kord üks oli liider, kord teine, finiši joone ületas esimesena Kaido Ruul. Indreku kaotus oli tühised 0,3 sekundit. Mõlemad mehed sõidavad kergelt maagilisest 3 minuti piirist välja ja pärnus sõidetud aeg 2.57 jääb vist teistele veel saavutamata.

Mehed treenivad ühe treeneri käe all, aga tööajast sõltuvalt erinevate treeningplaanide järgi. Kes jääb peale sel korral ja kuidas see sõit kulgeb saab näha kell 17:28 algavas Meeste Vabaklassi finaalis.

Igaaastasel jõuproovil on suurema hulga publikut enda juurde tõmmanud naiste ja meeste eliitklassi stardid. Olümpiamehed, tugevad välismaalased, Eesti parimad naissõudjad tekitasid igal aastal põnevust. Kuigi suured tegijad olid stardis, olid võitjad enne finaali juba teada. Tõnu Endrekson ja Kaisa Pajusalu on jäänud viimastel aastatel teistest peajagu tugevamaks.

Selle aasta kohta ei julge meeste klassis Tõnu Endreksonile panuseid teha, sest stardis on põhjanaabrid Soomlased, kes samuti valmistuvad läbi väga suure Soomes käivitatud projekti Rio olümpiamängudeks. Nimelt Joel Naukkarinen on see mees, kellest me oleme mõnda aega tagasi kirjutanud kui ta püstitas Soome rekordi 500m sõidus sõudeergomeetril Concept2.

Siis oli tema aeg 1.14,8, Tõnu Endreksoni parim 500m aeg on 1.14,9 ja see oli välja sõidetud mitmed aastad tagasi. Loo kirjutaja on ise näinud Joeli sõite Soome Meistrivõistlustel ka teistel distantsidel. Nii oli 2014. aasta ülekaalukas Soome sisesõudmise maratoni (42195m) võitja Joel viimastel 200 meetril saanud ette kiiruse 1.10/500m.

Väga võimas ja kiiresti arenev kuju, kindlasti tuleb põnev heitlus nende kahe mehe vahel. Meeste finaal algab kell 18:14.

Meeste kergekaalu finaalis võib näha uue maailmarekordi sündimist. Nimelt sellel hooajal nii esimese kui teise EMT Sõudesarja ülekaalukalt võitnud Andres Nöps avaldas soovi rünnata kehtivat kuni 19 aastaste kergekaalu meeste maailmarekordit.

Hetkel on kergekaalu U19 (alla19) maailmarekord USA sõudja Dan Warreni nimel ajaga 2:57.0 aastast 2000. Andres on Pärnu võistlusel saanud oma 1000 meetri ajaks 3:00,7. Treener Heigo Tiidemaa juhendamisel valmistub sportlane selleks, et maailmarekord üle lüüa ja seda just Alfa võistlusel.

Alfa 2015 stardiprotokoll | Alfa 2015 koduleht

Tuletame meelde ka seda, et nagu ka eelmisel aastal teeb võistlusest Delfi otseülekannet. Kaasaelajatele on spordihalli sissepääs tasuta. Võistluspäev algab kell 11:00 eelsõitudega. Kell 15:00 algavad finaalid.

ÜLES