UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Maailmameistrivõistlustelt klubile pronks, Eestile kuld!

/ / Uudised
Käesoleva aasta maailmameistrivõistlused sisesõudmises tõid meie klubile esimese medali nii suurelt võistluselt ja kõige kirkama medali Eesti sõudmisele. 1. märtsil traditsiooniliselt Bostonis, USA peetud maailma suurim jõuproov valmistas mitmeid üllatusi ja oma organiseerimisega sai paljudele eeskujuks. 

Eesti kiirem naissõudja sõudeergomeetril Kaisa Pajusalu sai mitu kuud tagasi oma postkasti nimetatud võistlusele kutse, sest on edukalt sellel megasuurel võistluspäeval varasematel aastatel esinenud ja mitmel korral toonud sealt medaleid.

Kuidas tekkis idee minna võistlusele mis kannab nime C.R.A.S.H-B?

“Võistluse korraldaja kutsub igal aastal tippsõudjaid võistlema ja minul vedas, sest sellel aastal sain ka mina selle kutse. See suurepärane võimalus lasi mul taas külastada Ameerikat ja loomulikult võistelda kõrges konkurentsis kõrgete kohtade eest. Kuna minu osalemise kulud kattis korraldaja, siis pidin ma esindama Concept2-te. Lõpuprotokollis minu klubiks on pandud mitte SK Kalev vaid Concept2”- rääkis Kaisa, olles natukene unine sest küsimustele vastas ta kohaliku aja järgi kell 5 hommikul.

Mida räägid võistlusest?

“Ma ei oska öelda mitu sõudeergomeetrit seal kohapeal oli, aga neid oli ikka väga palju. Üritus oli väga hästi läbimõeldud ja muretsema ei pidanud üldse. Kõik sujus ja jooksis nagu Šveitsi kell. Ka minu võidusõit sujus hästi ja võitsin kulla kindlalt. Ei ütleks, et kergelt, lõpus oli päris raske sõita. Siinkohal tahaksin tänada Tallinna Sõudeklubi sõudjat Jüri-Mikk Udamit, kes õpib Ameerikas ja kes tuli kohale mulle kaasa elama ja pärast tegi ekskursioone Harvardi Ülikoolis”.

Mitme sekundiga edestasid lähimat konkurenti?

“Ma läksin liidriks praktiliselt kohe sõidu alguses. Esimene 1000m oli väga hea sõita ja sain piisava edumaa sisse. Distantsi teine pool oli aga palju raskem ja pidin hambad ristis hoidma kiirust. Läbisin kahe kilomeetrilise distantsi ajaga 6.43,6 edestades teise koha saanud Keane Lily täpselt 12. sekundiga”

Kas juhtus midagi sellist, mida sa polnud oodanud?

“Jaaa, see oli tõeline üllatus. Kui ma võistluspäeval hotelli lifti astusin, et minna võistlusareenile, siis keda ma nägin seal?! Eestlast! See oli Madis Lõhmus, kes samuti võistles samal võistlusel. Mina seda ei teadnud ja see oli päris suur üllatus.

Muidugi ka see, et ma sain tuttavaks mehega kes seda võistlust 82. aastal korraldama hakkas. Just siis toimus see võistlus esimest korda. Ta rääkis et võistlusmasinaid oli siis 6 ja võistlejaid umbes 90 inimest, võistlus toimus Harvardi Boathouse’is “.

Kuidas sattus Ameerika võistlusele teine eestlane?

“Läksin võistlema omal initsiatiivil. Olen sel aastal võistelnud EURO Openil ja mõtlesin, et käin ka C.R.A.S.H-B ära. Taseme poolest on kindlasti Ameerika võistlus tugevam kui Euroopa oma, sõideti välja väga head tulemused mitmetes klassides. Seekord püstitati ka noorteklassis maailmarekord. Mulle seal väga meeldis ja soovitan teistel ka korra elus võtta selline sammu ette, et tunda seda hoopis teist võistlusatmosfääri”- rääkis pronksmedaliga koju tagasi tulnud Klubi Sõudespinning liige Madis Lõhmus.

Kas jõudsid külastada ka muid põnevaid kohti Bostonis?

“Mul oli plaan minna vaatama NBA-mängu, kus pidid väljakul kohtuma Boston Celtics liiga liidri Golden State Warriors-ga. See kahjuks ei õnnestunud sest võistluse jälgimine oli väga kaasahaarav ja põnev seda enam, et stardis oli ka Kaisa kelle sõitu ma väga tahtsin näha.”

Madise ajaks mõõdeti 6.42,4 ja sõidu võitjaks krooniti Steve Krum tulemusega 6.30,2 ja teiseks tuli Larry O’Toole 6.38,4-ga. Samas sõidus startis Concept2 sõudeergomeetrite isa Peter Dreissigacker, kes kaugel 1981. aastal sõudeergomeetrite tootmisega tegeleva firma oma vennaga asutas.

C.R.A.S.H-B kõik tulemused | C.R.A.S.H-B võistluse pildigalerii
ÜLES