UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Kaks kulda ja üks pronks Invictus Games mängudelt

/ / Uudised
Invictus Games mängud said alguse 2014. aastal Prints Harry initsiatiivil. Mängudel võivad osaleda endised ja praegused sõjaväelased, kes on saanud vigastada ja kuuluvad parasportlaste nimekirja. 2017. aasta mängud toimusid Kanadas Torontos. Käesolevad mängud olid kolmandad ja Eestit esindanud sõjaväelased võistlesid edukalt ka sisesõudmises.

Võistluste programmis oli kavas 1-minuti ja 4-minuti sõudmine sõudeergomeetril Concept2. Edukaim eestlane oli vanemseersand Janno Lepik, kes võidutses mõlemal distantsil. Kolmanda medali Eesti võistkonnale tõi veebel Ergo Mets, kellel õnnestus tihedas konkurentsis võita 4-minuti sõidus pronks. 1-minuti sõidus oli Ergo viies.

Nooremveebel Agor Tettermann sai 4-minuti sõidus neljanda ja 1-minuti sõidus 8. koha. Vanemseersant Emil Hiiesalule kuulusid vastavalt 11. ja 18. koht. Veebel Jaune Engel võistles ühel distantsil ja saavutas 1-minuti sõidus 5. koha. Vanemveebel Katrin Tukkia oli samal distantsil kuues. Seersant Kristjan Rõivas lõpetas oma sõidu 16. kohaga ja veebel Marek Piirimägi oli pikemal distantsil 19-nes. Vanemveebel Irina Raudsepp näitas 17. koha väärilist tulemust 1-minuti sõidus.

Sisesõudmise võistlusel osalevad parasportlased erinevates võistlusklassides sõltuvalt vigastusest. Invictuse Games populaarsus iga aastaga aina kasvab ja kutsub vigastatud sõjaväelasi spordi juurde. Ootame järgmiseid “Võitmatute mängud”, mis toimuvad Austraalias Sydneys.

Invictus Games koduleht | sisesõudmise võistluse kõik tulemused
ÜLES