UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Seitse poolmaratoni ühe päevaga

/ / Uudised
Tõotas tulla tavaline rutiinne laupäev. Tuli välja aga täesti erakordne treeningpäev, mida mäletame kaua ja räägime sellest veel nädalaid. Markel Pärnsalu, olles endine aerutaja, avastas enda jaoks peale sportlaskärjääri lõpetamist sisesõudmise. Suurepärane treeningvahend, mida saab harrastada sõltumata ilmaoludest. 

Mõned päevad enne sõitu otsustas Markel teha midagi erakordselt rasket enda jaoks. Ultrajooksu tuleviku plaanidega mees tahtis proovida läbida sõudeergomeetril järjest 7 poolmaratoni. “Viis tundus igav, kuus ei ole ilus number ja seitse on just selline piisav pingutus,” rääkis Markel pärast sõitu antud videointervjuus.

Sõitu alustati 2. detsembril SAK Tartu sõudeergomeetrite saalis varahommikul kell 5:00. Peale igat poolmaratoni läbimist tehti lühikesed puhkused ja siis sõideti edasi. Puhkuste ajal käidi ka ennast energiaga laadimas ja dušši all värskendamas.

Raskeimaks hetkeks oli viienda poolmaratoni läbimine ja peale viiendat tehtigi pikem, peaaegu 50-minutiline, puhkepaus. Kokku aga sai kirja seitse 21097m pikkust poolmaratoni, mis tegi ühtekokku 147679m, ehk üle 147,5 kilomeetri ühe ööpäevaga.

Nagu alati, sellistel jõukatsumustel kasutatakse teiste inimeste abi ja sel korral alustati varahommikul sõitu kahekesi. Markeli saavutuseks jäi 7 järjestiku läbitud poolmaratoni – Hanna-Liisa Enneti saavutusest räägime juba järgmises loos.

Harku Poolmaratoni kodulehtPoolmaratonide edetabel
ÜLES