UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Terve ööpäev sõudeergomeetril

/ / Uudised
Juba homme, 6. jaanuaril, on toimumas erakordne üritus. Jaanuarile on tehtud sõudeergomeetril treenijate poolt väga sportlik algus. Sellel temopl ei lasta raugeda, vaid antakse aina hoogu juurde.

Kolmekuningapäeva hommikul kell üheksa antakse start viies erinevas Eesti linnas – Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus ja Viljandis. Seejärel ei peatu ükski sõudeergomeeter tervelt 24 tunni jooksul. Harrastajad ja sportlased on koondunud võistkondadeks ning sõutakse ühise eesmärgi nimel – pidada vastu 24 tundi ja koguda võimalikult palju kilomeetreid. Senimaani on korraldatud ööpäevaringset sõudmist vaid ühes linnas korraga, esmaskordselt toimub üritus viies linnas samal ajal. Võistkondades võib näha nii kogenud sõudjaid kui ka lihtsalt huvilisi.

Lisaks võistkondade jõuproovile on plaanis püsitada ka maailmarekord. Eesmärgiks tuua järjekordne sisesõudmise rekord koju on Reti Joandil ja Tiina Kaptenil. Naised jagavad ergomeetrit Tallinnas ja annavad endast kõik, et pidada vastu ööpäeva rekordigraafikus. Maailmarekordi püstitamiseks peavad nad 24 tunniga läbima üle 270 km ühel sõudeergomeetril.

Kuid sellega veel põnevus ei lõppe. Harrastajad, kellest on ka varem meie uudistes juttu olnud, kavatsevad 24 tundi sõita individuaalselt. Tartlased Hanna-Liisa Ennet ja Markel Pärnsalu on enda jaoks leidnud järgmise väljakutse. Kui eelmisel korral sõitsid nad vastavalt 7 ja 8 poolmaratoni järjest, siis seekord on eesmärgiks midagi enamat- 24 tundi üksi sõudeergomeetril.

Esmakordselt on maailmarekordi püüdlustele kaasa aitamas Physiospa. Sportlaste taastumisele aitavad nad kaasa portatiivse kuivsoolakambri ja vibroakustilise teraapiaseadmega. Tänu neile seadmetele taastuvad sportlased kiiremini ja paranevad nende sportlikud tulemused. Maailmarekordi püstitajatel peaksid tänu seadmetele vähenema lihaspinged ja valud. Paraneb ka hapniku omastamine ja kiireneb ainevahetus. Täpsemat infot saate info@physiospa.eu.

Kui sa veel kirjas ei ole, siis tule ajavahemikul 6.01.18 kella 09:00-st kuni 7.01.18 kella 09:00.ni Sulle sobival ajal ja linnas kohale ja ütle “Tahan olla sportlik” tunnussõna. Sel laupäeval on mida oodata, vaadata ja kaasa lüüa!

24h sõidu osalejate nimekiri | 24h üksinda sõudeergomeetril
ÜLES