UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Sõudelegend Tõnu Endrekson tahab noorte ees järjekordse Alfa võidu võtta

/ / Uudised
Tänavu 40 sünnipäeva tähistav sõudelegend Tõnu Endrekson asub homme püüdma järjekordset sisesõudevõistluse Alfa esikohta. Alfa toimub laupäeval, 26. jaanuaril Tallinna Spordihallis ning toob sõudeergomeetritele võistlema üle 400 sportlase ja harrastaja. Meeste võistlusklassis võistleb 1000 meetri distantsil kokku 30 sportlast.

Endrekson läheb püüdma oma karjääri üheksandat võitu. Esimest korda oli ta Alfal parim aastal 2002, mil mitu tema homset konkurenti olid alles kahe aastased. Endreksoni kõrval on stardis teinegi tugev ergomeetrisõudja Allar Raja. Võistluste korraldaja Mihkel Klementsov loodab, et neile hakkavad vastu ka Eesti järgmised tulevikutegijad.

Tõnu Endrekson

„Kahjuks loobus viimasel hetkel starti tulemast tugev soomlane Joel Naukkarinen,“ nentis Klementsov. „Ent seevastu on Lätist oodata uusi tugevaid noori, kes võivad samuti kaarte segada.“

Naiste sõidus asub favoriidina starti Läti parim sõudja Elza Gulbe, kes on tulnud ühepaadil ka Euroopa meistrivõistlustel hõbedale. „Saame näha, milline on juba aastaid maailma tippsõudmises tiirelnud lätlanna ja meie tulevikutegijate Grete Alttoa ning Greta Jaansoni tasemevahe,“ rääkis Klementsov.

Alfa eelsõidud algavad kell 11, võistkondlikud finaalid kell 13.10, individuaalsed finaalid kell 14.40. Päeva naelaks kujunev meeste finaal saab stardi kell 18.30. Publikule on võistlus tasuta, ülekannet üritusest on võimalik näha Delfi TV-s. Alfa sõudevõistlus toimub juba 26. korda.

Alfa 2019 stardiprotokoll | Alfa 2019 koduleht
ÜLES