UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Virtuaalsel teel peetud Alfa sõudevõistlusel sündis kaksikvõit

/ / Uudised
Tänavu virtuaalsel teel toimunud Alfa sõudevõistlus tõi meeste võistlusklassis ülipõneva sõidu, mille lõpetasid võrdse ajaga Tõnu Endrekson ja Leo Muiste.

Koroonapiirangutega seotult ei olnud võimalik sisesõudmise võistlust Alfa tavapäraselt läbi viia. Küll aga istusid sportlased siiski sõudeergomeetritele virtuaalvõistlusel. Kaasa löödi nii kodudest kui sõudeklubidest üle Eesti, kus hajutamisreegleid jälgides internetis ühendatud masinatel osaleda sai.

Online-süsteem tõi võistlema sõudjaid välisriikidestki, peamiselt Soomest ja Lätist. Sealjuures paiknes Alfa virtuaalvõistluse staap hoopis Hollandis, sest just sealne ettevõte Time Team on loonud vastava tarkvara.

Alfa tänavune kiireim naine oli Sonja Peltola Soomest ajaga 3:18,0. Talle järgnesid Liisu Mitt ja Annabel Aron Sõudeklubist Pärnu.

Üle Eesti laiali olid ka sõudetipud meeste võistlusklassis. Traditsiooniliselt läks 1000 meetrisel distantsil legendaarne Tõnu Endrekson kohe konkurentidel eest. Veel 200 meetrit enne finišit oli tema edu teiste ees väga tuvaline.  

Endrekson tunnistas, et väikeselt sõudeergomeetri ekraanilt teiste jälgimine oleks talle peaaaegu kätte maksnud. „Tavaliselt näed võistlusel silmanurgast paatide liikumist ikkagi suurelt ekraanilt,“ nentis ta. „Väga ootamatult märkasin Leo Muiste võimast finišispurti ja jõudsin veel sellele natukenegi vastata.“

Viljandist pärit tulevikulootus Muiste sai Endreksoni kätte täpselt finišijoonel ja nii läks esikoht jagamisele ajaga 2:46,2. Samamoodi pidasid kolmanda koha peale kõva duelli maha Allar Raja ning Jüri-Mikk Udam. Nemadki lõpetasid võrdse ajaga 2:48,6.

Hoolimata virtuaalsel teel toimunud võistlusest püstitati ka uus Alfa rekord. Meeste vabaklassis, kus löövad kaasa sõudmisega varasemalt mitte kokku puutunud harrastajad võitis Egert Erm. Tema lõpuaeg 2:52,7 ongi kiireim, mis selles võistlusklassis varasemalt sõidetud. 

Märtsis toimuvad sisesõudmise Eesti Meistrivõistlused. Kui piirangute leevenemist ei tule, peetakse needki virtuaalsel teel.

Alfa 2021 tulemused | Eesti meistrivõistluste leht
ÜLES