UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Homsel Alfa sõudevõistlusel stardib üle 400 osaleja

/ / Uudised
Rohkem kui 400 sõudjat ja harrastajat asub homme taas starti Eesti sisesõudmise tippüritusel Alfa 2016, mis meelitab lisaks kohalikele tippudele kohale ka rohkelt väliskülalisi.

Päeva oodatuimas võistlusklassis meeste 1000 meetri distantsil stardib 37 võistlejat. Üks medalipretendente soomlane Joel Naukkarinen lubab anda endast kõik, et lüüa Eesti parimat ergomeetrimeest Tõnu Endreksoni. „Meie ettevalmistus Rio olümpiapileti püüdmiseks on läinud väga hästi ja ma olen väga motiveeritud,“ tõdes Soome roolijata kahepaadi sõudja, kes eelmisel aastal tuli Alfal üllatajana teiseks. Hiljuti uuendas ta põhjanaabrite rekordit 5000 meetri distantsil.

Sisesõudmine

Eesti neljasel on olümpiapilet juba taskus, ent motivatsioon püsib neilgi kõrgel. Tõnu Endrekson, Allar Raja, Andrei Jämsa ja Kaspar Taimsoo saabuvad võistlema otse esimesest veelaagrist Portugalist.

Allar Raja – „Kui Endrekson läheb Naukkarise vastu tiitlit kaitsma, siis mina pean suureks õnnestumiseks medallistide sekka pääsemist. Kuna kohal on ka soomlaste teine olümpialootus Antti Kilpeläinen ning meie teised tugevad, siis lihtne selle soovi täitmine ei saa olema“, arvas Raja.

Raja hinnangul on lõunalaager sõudemasina tunnetamist vähendanud, kuid reedene kiirustreening peaks aitama kõike sättida. „Veekilomeetreid kogunes üle 400 ning seetõttu jäi aparaat veidi võõraks.  Tunnetan siiski, et võin homme löögijõuline olla“, ennustas atleet.

Võistlused algavad eelsõitudega kell 10.50, finaalid peetakse alates kella 15.00st. Päev kulmineerub meeste finaalsõiduga kell 18.00.

Võrreldes varasemate aastatega muutub ürituse toimumiskoht, seekordne Alfa peetakse Audentese spordikeskuses, aadressil Tondi 84, Tallinn. Pealtvaatajatele on sissepääs endiselt tasuta. Võistluse veebiülekannet on võimalik jälgida Delfi TV vahendusel.

Sõudeergomeetrite võistlus Alfa on Telia sisesõudmise sarja kolmas etapp. Starditakse Concept2 sõudeergomeetritel. Alfa toimub juba 23. korda.

Tutvu Alfa 2016 stardiprotokolligaPikem intervjuu Joel Naukkarineniga | Alfa 2016 FB-leht
ÜLES