UNUSTASID PAROOLI?

LOO UUS KONTO

Sisesõudesari algab tuleval laupäeval

/ / Uudised
Sisesõudmise karusell algab 25. novembril Viljandis Eesti Meistrivõistlustega pikamaa distantsil. See on ühtlasi ka sisesõudesarja esimene etapp. 6000m distantsil traditsiooniliselt osalevad kõik, nii täiskasvanud kui ka noortekoondiste kandidaadid. Mõõtu võetakse ka noorsõudjate, parasportlaste ja veteranide võistlusklassides.

Stardiprotokoll on Sõudeliidu poolt avaldatud ja on oodata põnevaid vastasseise mitmetes võistlusklassides. Jõuproovile on registreeritud 154 sportlast, kelle vahel jagatakse välja 18 komplekti medaleid. Suurima osalusega sõudeklubi on Pärnu Sõudeklubi, mida esindab 33 sportlast. Teisel positsioonil on Viljandi Sõudeklubi 26 sportlasega. Kolmandal Tallinna Sõudeklubi 23 sportlasega, Pärnu Kalevil stardib 21 sportlast, Narva Energia esindajaid on 17, SAK Tartu on välja pannud 13 osalejat, TÜSK – 8 sportlast.

Naiste arvestuses ei ole sel korral stardis eelmise aasta ülekaalukas võitja Liisu Mitt, kindla favoriidi puudumine teeb asja põnevamaks, kuna võitjat võib selguda nelja sportlase vahel, Uljana Borodatšjova Narvast, Nora Küüts Pärnust ja Viljandist Erli Mat ning Kärolyn Mäesaar.

Meeste klassis on eelmise aasta võitja Allar Raja stardis ja talle tugevat konkurentsi võivad pakkuda paadikaaslased Kaspar Taimsoo ja Kaur Kuslap Viljandi Sõudeklubist. Neljas paadikaaslane, Tõnu Endrekson, jätab sõudesarja esimese etapi vahele.

Kuidas laheneb sel hooajal veteranide klassis võistlevate Tiina Kapteni ja Reti Joandi vastasseis? Mõlemad on tõsiselt treeninud ja hästi valmistunud võistluseks. Samad naised istuvad juba jaanuaris nö ühte paati, et tandemis rünnata maailmarekordit 24h sõidus.

Meeste kergekaalu klassis on stardiprotokollis uus nimi, kes on sirgunud noorteklassist ja võib kohe tõusta selle võistlusklassi liidriks. Narvalane Mihhail Kuštein näitas kuu aega tagasi peetud võistlusel väga kiiret minekut ja kas suudab ta edestada siiani liidripositsiooni hoidnud Andres Nöpsi Tartu Ülikooli sõudeklubist. Stardis on ka suvel U23 Euroopa Meistrivõistlustel hõbeda võitnud Karl August Ruusalepp, Kermo Randmäe ja Joonatan Kama.

Sisesõudesari koosneb nagu ka eelnevatel hooaegadel neljast etapist, mis toimuvad neljas erinevas linnas üle Eesti. Esimene etapp toimub Viljandis, teine Pärnus, kolmas traditsiooniliselt Tallinnas ja viimane otsustatav etapp toimub Väike-Maarjas.

25.11.2017 Viljandis 6000m ja 3000m 
16.12.2017 Pärnus 2000m ja 1000m
27.01.2018 Tallinnas 1000m
03.03.2018 Väike-Maarjas 2000m

Sisesõudesarja I etapi stardiprotokoll | Sisesõudesarja I etapi koduleht
ÜLES